Frequently Asked Questions

Waarom Haarlem Host?

Door onze ervaring kunnen wij met overtuiging zeggen dat u geen verhuur zorgen meer heeft wanneer wij voor u aan de slag kunnen gaan.
Er komen veel kleine maar tijdrovende taken kijken bij verhuur aan toeristen. Deze oplossingsgerichtheid beheersen wij als geen ander.

Hoe screenen jullie gasten?

Het is in het belang van, zowel Haarlem Host als de verhuurder, dat er geschikte gasten verblijven in de accomodatie. Wij vinden het daarom erg belangrijk om onze gasten kort te leren kennen om te bepalen of ze geschikt zijn voor een verblijf bij ons. Wij hosten alleen koppels, gezinnen en gasten die eerdere verblijven goed zijn gewaardeerd door andere verhuurders.
Bij enig twijfel zullen wij contact op nemen met de verhuurder.

Hoe werkt het als ik wil verhuren?

U kiest voor het hoogste rendement en wilt via Haarlem Host verhuren? Een zeer goede keuze! Neem contact met ons op en wij zullen langskomen om onszelf voor te stellen en al uw vragen te beantwoorden en goede afspraken te maken, zodat wij kunnen beginnen en alles kunnen gaan regelen voor u.

Waar bestaat de schoonmaak uit?

Onze schoonmakers starten na de een check out van de gasten maken het professioneel schoon. Ze nemen schoon linnen en schone handdoeken mee en zorgen dat het gebruikte bij de wasserette komt. Ze scannen de accommodatie om zeker te zijn dat deze weer gereed is voor verhuur.

Waarom verhuur aan toeristen?

Haarlem wordt steeds populairder als bestemming voor bijvoorbeeld een weekend weg of voor zakelijke trips. Het is aantrekkelijk om op deze manier te verhuren, omdat het korte periodes betreft die u zelf kunt bepalen. Bovendien zit u niet vast aan moeilijke contracten met huurders. Uiteraard leveren nachtprijzen meer op dan maandprijzen.

Wat zijn de regels m.b.t. verhuren? 

In Haarlem zijn er twee soorten toeristische verhuur mogelijkheden, vakantieverhuur en bed & breakfast. Beide vormen moet u eenmalig aanmelden bij de gemeente d.m.v. uw DigiD inlogcode.
Vakantieverhuur mag maximaal 30 dagen per jaar in uw eigen woning. Bed & breakfast mag het hele jaar door maar moet bij de KvK ingeschreven staan.
Zie voor alle voorwaarden ook de site van de Haarlem.

Wat gebeurd er bij overlast van gasten?

Gelukkig hebben wij dit maar een enkele meegemaakt maar wij zijn altijd bereikbaar en klaar om op te treden tegen overlast van gasten. Ook kunt u d.m.v. een login zien wie er verblijft in uw woning of hotel.

Ben ik verzekerd voor schade?

Via het verhuur platform bent u verzekerd. Ieder platform heeft eigen eisen en voorwaarden. Airbnb heeft bijvoorbeeld de volgende omschrijving hierover.

Wat kost de service van Haarlem Host?

Standaard rekenen wij 25% over het netto huurbedrag per maand. Voor het verhuren van een (boutique) hotel maken wij afspraken op maat.
Verder staan wij ook open voor de optie om uw pand aan te huren, waarbij Haarlem Host uw woning huurt voor een vast bedrag per maand met de mogelijkheid tot doorverhuren.

Moet ik toerististenbelasting betalen?

Ja u moet toeristenbelasting betalen, op dit moment is dit €5 per person per nacht. Wij zullen dit als aparte post aan u uitbetalen. Zie ook hier.

Hoe zit het met inkomstenbelasting?

U moet volgens de belastingdienst 70% van uw huurinkomsten uit tijdelijke verhuur opgeven als “inkomsten uit tijdelijke verhuur”. U mag hier nog wel gemaakt kosten vanaf trekken. Zie ook hier de website van de belastingdienst.

Bereken uw verhuurwaarde

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form